همه چیز درباره عسل
همه چیز درباره عسل

همه چیز درباره عسل

عسل چیست؟

عسل مایعی شیرین است که توسط زنبورها با استفاده از شهد گل ها ساخته می شود.

عطر و طعم و حتی رنگ این مایع متفاوت است و بستگی به نوع گلی که از آن شهد برداشت می شود دارد
عسل طبیعی حاوی مقادیر بسیاری فروکتوز، گلوکز و مونوساکارید است

و تقریبا 70 تا 80 درصد قند دارد که شیرینی آن را تأمین می کند. عسل همچنین دارای خواص ضد عفونی کننده و

ضد باکتریایی است. علم پزشکی مدرن موفق شده است در مدیریت مزمن زخم و مبارزه با عفونت، کاربردهای عسل را پیدا کند

عسل طبیعی و سالم که توسط زنبور عسل از شهد گلها و گیاهان تهیه می شود

عسلی است که در کارخانه و …. حرارت، برودت و هیچ پروسه اضافی روی آن انجام نمی گیرد

و فقط در بسته بندی های شیشه ای یا سفالی عرضه می شود.

این عسل در دمای پایین در طی چند روز شروع به رس بستن (جامد می شود) یا همان شکرک زدن می کند

و وقتی که این عسل در آب گذاشته می شود و روی حرارت قرار می گیرد

و یا با بالارفتن دمای محیط نگهداری، از حالت جامد یا رس بسته خارج شده و به شکل مایع و روان در می آید

و در واقع عسل طبیعی به صورت هوشمند در دمای سرد به حالت جامد و در دمای گرم به حالت مایع در می آید و در واقع زنده و فعال است

بهترین نوع عسل عسلی است که زنبور با جمع آوری شهد گلها و گیاهان آن را تولید کرده باشد

در فصول سرد سال زنبور داران آب قند و یا آب شکر در دسترس زنبور می گذارند

و زنبور نیز از همین شهد مصنوعی عسل تولید می کند این عسل نیز رس می بندد

و در واقع در طی فرایندی که در بدن زنبور عسل روی آن انجام شده است و در واقع سالم و زنده شده است

ولی عسلهایی که در دمای پایین رس نمی بندند قطعاً توسط هیچ زنبور عسلی تولید نشده است

بلکه یک شهد یا مربای مصنوعی است همراه با اسانس که در کارخانه توسط دستگاههای صنعتی تولید شده است

و نه زنبور. این نوع عسل همیشه در حالت مایع است و هرگز رس نمی بندد.

 3 نوع عسل مورد تایید دکترروازده

عسل 3 ستاره

از ترکیب تنباکو و آب برای از بین بردن کنه زنبور عسل در این عسل استفاده می شود.

این عسل به عسل سه ستاره 100 گیاه نیز معروف است

عسل 5 ستاره

این عسل ترکیبی از عسل 3 ستاره و عسل 7 ستاره است

عسل 7 ستاره

در این نوع برای از بین بردن کنه از هیچ گونه ماده شیمیایی و حتی ترکیب تنباکو و آب استفاده نمی شود

و تلفات زنبور عسل به سم پاشی (حتی طبیعی) ترجیح داده می شود. این عسل در حد عسل وحشی می باشد

 

خواص عسل:

  1. سیستم ایمنی بدن را قوی می کند

عسل طبیعی حاوی مجموعه ای از مواد شیمیایی گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند.

آنتی اکسیدان بعضی از عسل های طبیعی با میوه ها و سبزیجات برابری می کند.

آنتی اکسیدان ها به دلیل محافظت از رادیکال های آزاد می توانند به محافظت از بدن در برابر آسیب های سلولی کمک کند.

رادیکال های آزاد در روند پیری و همچنین بهبود بیماری های مزمن مانند سرطان و بیماری های قلبی نقش داشته باشد

  1. ضد باکتریایی و ضد قارچ است

تحقیقات نشان داده است که عسل خام (عسلی که حرارت ندیده باشد) می تواند باکتری ها و قارچ های ناخواسته را از بین ببرد.

این ماده به طور طبیعی حاوی پراکسید هیدروژن، یک ماده ضد عفونی کننده است.

اثر آن به عنوان یک ضد باکتری یا ضد قارچ بسته به عسل، متفاوت است اما به وضوح بیشتر یک درمان مردمی برای انواع عفونت ها است

  1. زخم ها را بهبود می بخشد

استفاده از عسل به طور مستقیم روی زخم ها باعث بهبودی می شود.

عسل به دلیل خاصیت آنتی بیوتیکی که دارد از عفونت زخم ها جلوگیری می کند.

التهاب، تورم و درد به سرعت فروکش می کند و بوی نامطبوع متوقف می شود.

عسل همچنین می تواند به درمان سوختگی نیز کمک کند زیرا دارای فعالیت ضد التهابی قوی است

  1. تسکین دهنده سرفه

عسل یکی از بهترین داروهای خانگی برای سرفه خشک و همچنین سرفه مرطوب شناخته شده است.

همچنین تحقیقات نشان داده است که مصرف یک قاشق غذاخوری عسل می تواند باعث کاهش سوزش در گلو شود.

عسل، درمانی طبیعی برای سرفه است به خصوص برای بچه ها، زیرا به رفع سرفه شبانه کمک می کند

و موجب خواب راحت می شود اما برای کودکان زیر 1 سال توصیه نمی شود

  1. پوست را تغذیه می کند

عسل به دلیل خاصیت مرطوب کننده و تغذیه کننده ای که دارد برای پوست بسیار مفید است.

عسل برای پوست های چرب مناسب است و بدون اینکه منافذ را باز کند پوست را مرطوب می کند.

همچنین به درمان لب های ترک خورده کمک می کند.

عسل طبیعی لایه بردار پوست است و همین امر باعث شفاف شدن پوست نیز می شود

نحوه نگهداری عسل

انبار یا هرجایی که عسل در آن نگهداری می شود باید پاکیزه و به راحتی قابل شستشو باشد

و در دسترس حشرات، جانوران و یا آلودگی هایی نظیر گرد و خاک نباشد

عسل خیلی زود بوهای خارجی را به خود جذب می کند بنابراین نباید آن را نزدیک موادی

مانند: پارافین، قیر، بنزین، و ماهی های دودی نگهداری کرد

از آنجایی که عسل شدیدا جاذب رطوبت است بنابراین در هر جا که نگهداری می شود

اعم از جاهای مرطوب، خشک، داخل یخچال، و قفسه ها باید در ظروف سر بسته با سرپوش محکم باشد

عسل دارای خاصیت اسیدی بوده و نگهداری و بسته بندی آن در ظروف فلزی بسیار خطرناک است

زیرا اسید موجود در عسل موجب خوردگی فلزات می شود و بعد با مواد قندی عسل مخلوط می شود

و روی کیفیت عسل تاثیر می گذارد. سالم ترین روش نگهداری عسل در حجم کم ظروف شیشه ای، لعابی یا سفالی است